Minneord Magne Bekkelund (1929-2023)

Det var med sorg og vemod vi mottok meldingen om at Magne Bekkelund har gått bort i en alder av 93 år. Vi er mange i Røyken Orienteringslag som har mye å takke Magne Bekkelund for. Han har i flere tiår vært lagets ubestridte nestor og nedlagt et betydelig arbeid for sin kjære idrett.

Som leder av Kart og løpsutvalget i en årrekke, dugnadsleder, kontakt punkt mot grunneiere og viltnemd, ettersøkningsleder og driftig leverandør til klubbavisa, har Magne inspirert flere generasjoner. Magne elsket naturen og brukte den som sin idrettsarena fra han fikk smaken på å konkurrere i skogen via patruljeløp i militæret i 1949 og fram til bena ikke lenger gjorde det mulig å ta seg fram i ulendt terreng. Da han ikke lenger selv kunne konkurrere, var han støtteapparat for sin kjære Birgitte og ventet i mål med kaffe og arrangørens største kakestykker.

Magne markerte seg ikke bare som en god løper på 50, 60 og 70 tallet, men også som en dyktig og energisk karttegner. Han var blant de første i Norge som synfarte og konstruerte moderne orienteringskart. Som aktiv har han fulgt hele utviklingen på kartfronten fra de første utgavene i svart/hvit til dagens flerfargede og detaljerte kart. Magnes første klubb var Botne SK i Holmestrand. Han deltok for Bødalen IF da han flyttet til våre kanter og han var en av pådriverne da orienteringsgruppene i Bødalen og ROS slo seg sammen i 1984 og dannet Røyken O-lag. Med sitt lune vesen og ekte interesse for store og små klubbmedlemmer bidro han til å utjevne alderskløften, dele erfaringer og utvikle vennskap på tvers av generasjonene.

Nå er Magne borte og savnet er stort for oss o-løpere i Røyken. De yngste har mistet en «bestefar» og vi veteraner vil savne en helstøpt klubbkamerat.

Øyvind Roger Hansen, Torgeir Strandhagen og Morten Johannessen  

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.