Ungdom og junior (13- år)

Filosofi:

Å drive med orientering i Røyken o-lag skal være lystbetont og gøy. Våre treninger er tilrettelagt for alle; både nybegynnere, drevne og de som ønsker å bruke orientering som grunnlagstrening for andre idretter. Uansett ferdighetsnivå eller ambisjonsnivå er du velkommen hos oss. Orientering er i våre øyne verdens fineste idrett – en idrett som vi ønsker flest mulig skal få ta del i.

Treningsopplegg:

I Røyken o-lag trener i all hovedsak ungdom, juniorer, voksne og veteraner sammen. Dette mener vi er med på å gi en unik og inkluderende atmosfære på treninger. Ungdommer og voksne tilfører ulike aspekter som beriker treningen for alle parter, i tillegg til at nybegynnere i alle aldre har stor glede av hverandre.

Vi har treningsdager tirsdager  i sesong og mandager i vinterhalvåret.

Vår og høstsesong:

Tirsdag: Hver tirsdag arrangerer klubben treningsløp for alle. Det tilbys i hovedsak tre ulike løypealternativer (lett/2 km, mellomvanskelig/3 km og vanskelig/5 km). Man kan gå, jogge eller løpe alene eller sammen med noen. Treningsløpene arrangeres på ulike steder rundt i bygda vår og gir en flott mulighet til å praktisere orientering i sitt eget tempo, samtidig som man kan diskutere veivalg og bommer med klubbkamerater etterpå.

Skygging: Vi legger vekt på å muliggjøre skygging av ungdommer som ønsker det under  treningsløp. Ved skygging mener man å følge ungdommen i skogen, slik at hver enkelt kan få personlige tips om hvordan de kan forbedre seg.

Vintersesongen:

Mandager: Innetrening i Midtbygdahallen for alle kl. 18:00 – 19:00. Populær trening hos ungdommen med en blanding av styrketrening, ballspill, o-teknikk og lek. Treningene arrangeres i ukene mellom høstferien og påske.

Samlinger:

Ungdommene har mulighet til å delta på flere samlinger i løpet av året både i regi av klubben og kretsen. Klubben har årlig vårsamling på ski på fjellet eller på barmark i Danmark. I tillegg arrangeres klubbsamling sensommer/høst i forbindelse med deltagelse på løp, og ofte har vi klubbturer i forbindelse med deltagelse i store stafetter i inn-/og utland som avtales årlig etter interesse.

I regi av kretsen finnes en rekke tilbud til ungdom. Røykens ungdommer har de seneste årene deltatt på sesongavslutningen O-event som arrangeres i Borås om høsten, en svært populær samling for ungdom i alderen 13-16 år. I tillegg er deltagelse på den nasjonale samlingen O-landsleieren sommerens høydepunkt for mange o-ungdommer i alderen 14-16 år. Buskerud orienteringskrets er en aktiv krets med mange aktive ungdommer hvor det årlig arrangeres flere kretsaktiviteter både i form av helge- og dagssamlinger.

Konkurranser:

Å delta på konkurranser (o-løp) er ingen forutsetning for å delta på våre treninger, men deltagelse på o-løp oppleves for mange som svært givende. Deltagelse gir opplevelser og bekjentskap på tvers av klubber, samtidig som man lærer mye av å løpe i ukjent terreng. I vårt nærområde finnes det et rikt løpstilbud for løpere i alle aldre og nivå både på hverdager og i helger. Ønsker du å delta på løp bistår vi gledelig med veiledning i forhold til vanskelighetsgrad/klassevalg, påmelding og gjennomføring. Røyken o-lag har leiebrikker og kompass til utlån for nye medlemmer. Har du behov for skyss til løp eller treninger oppfordrer vi til å ta kontakt med klubbens ungdomskontakter eller bruke vår interne facebookside «Røyken orienteringslag» til å avtale skyss med andre medlemmer.

Kontaktpersoner:

Leder av komiteen for trening og utdanning: Knut Sveinung Rekaa (mob: 952 02 995)

Ungdommens årshjul: