Slik trener du med UsynligO

Forberedelse

1: Print ut det aktuelle kartet fra hjemmesiden til usynligO (første gang må du opprette bruker). Under «Alle løyper» finner du den løypa du ønsker.

2: Ved første gangs bruk: Last ned appen «UsynligO». Ved senere bruk: Oppdater appen for at nye løyper som er tilgjengeliggjort siden du sist brukte appen skal bli synlig.

Bruk

1: Endre telefonens innstillinger for UsynliO-appen til å være «alltid tilgang» for gps. Dette for at appen skal virke selv om telefonen er i dvalemodus mens du trener.

2: Ta med kart og telefon og gå til start.

3: Åpne appen og søk «røyken», og velg den løypen du skal løpe.

4: Trykk «Start» og du får et startsignal. Legg telefonen i lomma, sekken eller et annet trygt sted og du er i gang. På hver post vil du få et lydsignal når du er riktig, og når du kommer i mål vil en fanfare signalisere at løpet er over og tiden din registrert. Du velger selv om du ønsker å dele dine strekktider, men om du gjør dette kan både du og andre som har løpt løypa tidligere sammenligne strekktider med hverandre.

Problemer underveis?

Mistet kontroll: Mister du kontroll på hvor du er kan du ta frem telefonen og be om hint. Velg mellom avstandshint som forteller deg avstand til posten du leter etter eller retningshint som gir deg retningen.

Du står ved riktig detalj, men får ikke lydsignal: Dette skyldes enten en unøyaktighet i kartet eller et ustabilt gps-signal på din telefon. Det siste er det mulig å gjøre noe med. Gå inn på appen og trykk på symbolet for innstillinger helt øverst til høyre. Endre «Post radius» til en større radius og prøv deg frem for å finne hva som er fornuftig for din telefon.

Andre problemer eller spørsmål: Bruk facebookgruppa «Røyken Orienteringslag» så vil det helt sikkert være noen som kan hjelpe med det du lurer på. Alternativt kan Knut Sveinung Rekaa kontaktes (952 02 995)

GOD TUR!