Hva er orientering?

Målet med orientering er å finne orienteringsposter i en bestemt rekkefølge på kortest mulig tid. På et vanlig orienteringsløp finnes det mange forskjellige løyper slik at alle får en løype som passer sitt nivå. Er man en erfaren orienteringsløper får man en vanskelig løype, og er man en nybegynner får man en enkel løype.

Orientering er en idrett hvor man kan være med enten man er nybegynner, erfaren, ung, gammel, mosjonist eller eliteløper. Vi har nemlig løyper for alle nivåer. På grunn av dette brede utvalget passer orientering spesielt godt for familier. I andre idretter opplever mange at barna må kjøres til hver sin stadion flere ganger i uken. I orientering er alle samlet på én arena, smart hva?

I tillegg er orienteringsidretten rimelig å bedrive, og fri for utstyrshysteri. Av utstyr trenger du et par joggesko og kompass. Om du ikke har eget kompass, er dette mulig å låne av klubben den første tiden.

I vår klubb har vi fokus på bredden og setter det sosiale høyt. Gjennom sesongen arrangerer vi uhøytidelige treningsløp hver tirsdag og fysiske treninger for alle uansett alder og nivå på torsdager. I tillegg arrangerer vi klubbtur hver vår og høst, og ulike sosiale arrangement gjennom året.

Synes du dette virker interessant? Ikke nøl med å ta kontakt!

Velkommen skal du være!